Leeg PCB

PCB afgewerkt

Elektrisch schema

Schematic Synthese Project
PDF – 156,8 KB 109 downloads

PCB ontwerpen

PCB bestellen

PCB componenten bestellen

Bestanden en schema's

Uitdagingen

1)  Solderen DRV8833:

Bij het solderen van de H-brug heb ik gemerkt dat de aansluitingen ervan zeer dicht tegen elkaar zitten en zeer moeilijk zijn om goed te solderen. Wanneer ik een aansluiting probeerde solderen kwam mijn soldeertin van de aansluitingen ernaast samen met de andere aansluiting, wat niet de bedoeling is.

 

 

2) Solderen micro USB:

Bij het solderen van de micro USB heb ik dezelfde moeilijkheid ondervonden als bij de DRV8833.

 

 

3) Niet aangesloten pinnen:

De pinnen die ik niet gebruikt heb, heb ik wel naar buiten gebracht om eventueel nog te kunnen gebruiken als dit nodig zou zijn. Wanneer de PCB geleverd was, heb ik opgemerkt dat de gaten van deze pinnen veel te klein zijn om met een kabeltje aan te sluiten.

 

Toegepaste/ mogelijke oplossingen

1)

a) Op voorhand oefenen met SMD solderen en het gebruik van soldeerflux. Hierdoor is de kans groter dat het lukt met solderen, zonder de aanliggende aansluitingen met elkaar verbonden worden.

 

b) Bij het bestellen van de PCB kan je er een stencil bij bestellen. Dan kan je de H-brug met behulp van soldeerpasta en een warmteblazer deze component vrij eenvoudig erop solderen.

 

c) Een eenvoudigere oplossing zou zijn dat je bij het ontwerpen van de PCB een andere footprint kiest die gemakkelijker gesoldeerd kan worden.

 

 

2)

a) Dezelfde oplossing (a) als voor de DRV8833.

 

b) Dezelfde oplossing (b) als voor de DRV8833.

 

c) Enerzijds zou een eenvoudigere oplossing zijn dat je bij het ontwerpen van de PCB een andere footprint kiest die gemakkelijker gesoldeerd kan worden. Anderzijds kan je kiezen voor een andere soort (grotere) USB in plaats van de micro USB.

 

 

3)

Dit kan je oplossen vooraleer je de PCB besteld hebt, door de gaten groter maken. Mijn gaten hebben een diameter van 12 mil, maar ik zou minstens 50 mil aanraden om deze te gebruiken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb